kemoterápiáról
2009.11.15. 20:37
Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a
daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:
1. Minden
embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a
szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem
szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy
nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem
képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható
mennyiséget.
2. Egy ember
élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal
bukkanhatnak fel.
3. Ameddig
az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és
ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká
fejődjenek.
4. Amikor
valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél
összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek
genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.
5. Ahhoz,
hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend
megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk
megerősíteni immunrendszerünket.
6. A
kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de
ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben stb. lévő egészséges
sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is
okozhatják.
7. A
sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és
károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.
8. A
kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét.
Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet
több daganat elpusztulását elérni.
9. Amikor a
kemoterápia és a besugárzás hatására testbe túl sok méreg kerül, az
immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen
ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.
10. A
kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá
válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a
ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.
11. A rák
elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem
juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük
van.
A ráksejtek
táplálékai:
a. A cukor
táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb
táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet,
az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes
cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás
mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az
asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri
só.
b. A tej a
szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A
nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette
édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni
kényszerülnek.
c. A
ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb,
ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét
fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és
parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban
szenvedők számára.
d. A 80%
friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat,
csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a
szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a
állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss
zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15
percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az
egészséges sejtek növekedését.Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő
enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket
fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azonkívül naponta
két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 104 F fokon
( 40 Celsius ) elpusztulnak.
e. Kerülje a
kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea
jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy
elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a
szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni .
12. A
húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg
emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul,
és további mérgező anyagok lerakódását okozza.
13. A
daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy
kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a
ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára,
hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.
14. Egyes
táplálékkiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Flor-ssence, Essiac,
anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k
- stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos
sejtek elpusztítását. Más táplálékkiegészítők, mint pl. az E-vitamin köztudottan
apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális
eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges
sejtektől.
15. A rák a
szellem, a test és a lélek betegsége. A proaktív és pozitív szellemiség segít a
rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való
képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli,
savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű
emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
16. A
ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres
testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek
szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek
elpusztítására.
Végül még
néhány praktikus tanács:
- Ne
használjunk műanyag edényt a mikróban.
- Ne
tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
- Ne
tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.
Ezeket a
Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei
útján. A dioxintartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot
okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk
vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok
szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program
Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot.
Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára. Azt
mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben. Ez fokozottan
igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag
kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a
szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üveg-
vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak
dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell
tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem
tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk . Elmondta,
hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam
helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azonkívül a műanyag fóliák
ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az
étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a
csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt
papírtörölközővel inkább.
Ezt a cikket
mindenkinek küldd el, aki fontos az életedben.
|